رنگ ترشحات گوش نشانه چه بیماریهایی می‌تواند باشد؟

ساخت وبلاگ

ترشحاتی که از گوش خارج می‌شوند نشانه بسیاری از بیماری ها می باشند. رنگ ترشحات گوش به شما نشان می دهند که بدنتان در معرض چه خطری قرار گرفته است. با شناخت رنگ ها و حالات مختلف رنگ ترشحات گوش خود را بروز بیماری های مختلف در امان نگه دارید.

زرد، مرطوب و چسبنده:

بیشتر گوش ها این حالت را دارند. ترشحات زرد و مرطوب که کمی هم چسبنده هستند. این به آن معنا است ترشحات گوش شما کاملا طبیعی و سالم است. این نوع ترشحات گوش در صورتی که در میزان طبیعی باشد، یک حالت نرمال و بدون مشکل را نشان می دهد. این ترشحات از گوش محافظت می کنند. و از ورود هر گونه جسم خارجی و ویروس اضافی پیشگیری به عمل می آورند. غده پروسترول که سبب تعریق در ناحیه سر می شود در تولید این ترشح تاثیر گذار است. احساساتی مانند ترس نیز در تولید این ترشحات تاثیر خواهد داشت.

خیس و سبز یا زرد:

اگر ترشحات گوش شما رنگی متمایل به آبی یا سبز داشته باشد احتمال بروز دو حالت پیش آمده است. نخست این که این ترشحات ناشی از تعریق زیاد باشد. دوم این که خیس شدن مکرر گوش سبب عفونت شده باشد. در صورتی که موهای گوش شما متمایل به سبز یا زرد هستند با تعریق زیاد ترشحات گوش رنگی متمایل به موهایتان پیدا خواهد کرد. در غیر این صورت شما دچار عفونت گوش شده اید.

خاکستری:

این رنگ نیز یک رنگ تقریبا عادی و طبیعی برای ترشحات گوش است. برخی از ترشحات خاکستری و سفید می باشند، به نحوی که با پوسته پوسته شدن و خشکی گوش نیز همراه است. این شرایط غیر طبیعی نیست و لازم نیست برای یافتن علت آن نگران شوید.

قهوه ای متمایل به سیاه:

زمانی که ترشحات گوش مدت زیادی در مسیر داخلی گوش می ماند رنگی متمایل به قهوه ای تیره پیدا می کند. این رنگ ترشح گوش کمی خطرناک است. ترشحی که زرد تیره باشد و بعد از مدتی به رنگ قهوه ای تبدیل شود قاعدتا بیشتر شده و می بایست تحت درمان قرار گیرد.

خشک و سفید و گاهی لکه دار:

همان طور که سن افزایش پیدا می کند، غدد چربی بدن نیز خاصیت خود را از دست می دهند و کمتر چربی ترشح دارند. ممکن است با بالا رفتن سن، گوش بیشتر از سابق خشک شود و کمتر ترشح داشته باشد. در این حالت لکه های خشکی سفیدی در مجاری ظاهری گوش مشاهده می شود و ممکن است گاهی ترشحات سفیدی داشته باشد. این حالت نگران کننده نیست و تنها به تغییرات غدد چربی این ناحیه مربوط می شود.

گوش بدون ترشح:

گوشی که هیچ گونه ترشحی ندارد دچار وضعیتی به نام “keratitis obturans” است. در این حالت که یک بیماری نادر می باشد، گوش هیچ گونه ترشحی نخواهد داشت. به این ترتیب ورود هر گونه آلودگی و به خصوص ویروس به داخل گوش راحت صورت می گیرد. معمولا این حالت با درد و التهاب گوش همراه است.

بسته شدن کانال گوش:

اگر گوش شما شنوایی کمی دارد و مجرای آن بسیار تنگ و تاریک است کمی محتاط تر با گوش خود رفتار کنید. ضخامت مجرای گوش می تواند ناشی از رشد یک کیست باشد. یک کیست مانند cholesteatoma می تواند موجب آسیب به شنوایی شود. ممکن است کانال گوش در اثر ترشحات غلیظ و زیاد مسدود شده باشد و یا یک کیست در این مسیر راه گوش را مسدود کرده باشد. بهتر است در این حالت حتما با پزشک خود مشورت داشته باشید.

+ نوشته شده توسط وحید صمدپور شهرک در و ساعت |
سَلجوقیان...
ما را در سایت سَلجوقیان دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : vahidsamadpour بازدید : 229 تاريخ : سه شنبه 26 دی 1396 ساعت: 22:45